Cubitus baby

Cubitus baby med dekoration inför en begravning

Beställ cubitus baby

Här kan du beställa Cubitus baby. När du klickar på länken kommer du direkt till begravningsprodukter. se.

Cubitus baby produceras och säljs av Fonus.  Hjälpmedlet är även godkänd för kremering. Om Cubitus baby planeras att användas vid kremering beställs även en ytterhölje. Extra kylblock och innerfoder till Cubitus baby kan också beställas via begravningsprodukter.se. Cubitus ytterklädsel kan tvättas men rekommendationen är att byta ut hela Cubitus baby så snart den inte längre håller en ren vit yta.

Broschyr om Cubitus baby

Om du klickar på länken broschyr om Cubitus baby får du produktinformation och en beskrivning av hur Cubitus baby används. Om du vill läsa broschyren, klicka här: Cubitus baby – broschyr.

Utvecklingen av Cubitus baby

Om du vill följa utvecklingen av Cubitus baby, klicka här – en power-point presentation laddas ned. Ledorden i utvecklingen av innovationen har varit värdighet och hållbarhet.

Införande av Cubitus baby i vården

Cubitus baby gör det möjligt att vara föräldrar till sitt döda barn. På sjukhuset kan föräldrarna behålla sitt barn på rummet. Om föräldrarna så önskar kan de ta hem barnet och Cubitus baby kan även användas som kista (se bilden ovan).

Om du vill veta mer om hur Cubitus baby kan användas i vården, klicka här. 

Länken nedan går till en uppsats som beskriver barnmorskors uppfattning om att använda Cubitus i vården när barn föds döda.

Barnmorskors upplevelser av att använda Cubitus Baby – magisteruppstats av Karin Henley Listermar 2018.

 

 

 

 

 

För dig som har mist ett barn före födelsen – och för dig som möter föräldrar vars barn fötts dött