Fosterrörelser

Du som är gravid, ta en stund varje dag när ditt barn är vaket och lär känna hur barnet  rör sig. Om du noterar att rörelserna är svagare eller känns mindre ofta när barnet vanligtvis brukar röra sig – vänta inte med att söka vård för en undersökning.

Fostrets rörelser

Vill du lära dig mer om fostrets rörelser, klicka här.

Mindfetalness

Att ägna 15 minuter varje dag  och fokusera fosterrörelsernas styrka, karaktär och frekvens är ett sätt att lära känna ditt ofödda barn.  Om du har god kännedom om hur det brukar vara kan det minska oro och  ge dig ökad säkerhet när det är något som inte stämmer och du bör söka vård. Mindfetalness är en metod som kan hjälpa dig att fokusera fosterrörelserna. Vill du veta mer om Mindfetalness och läsa hur kvinnor beskriver  fosterrörelserna i slutet av graviditeten kan du beställa Mindfetalness – det bästa för ditt ofödda barn,  från Spädbarnsfondens webb butik, häftet kostar 60 kronor, av dessa går 20 kronor direkt till Spädbarnsfondens verksamhet. Beställ genom att klicka här.

Engelsk webbplats

Denna film har producerats i England får att få kvinnor att söka sjukvård så fort de känner att fosterrörelserna minskar. Klicka här.

Filmen kommer från en organisation som har en webbplats med värdefull information för gravida. Klicka här.

 

För dig som har mist ett barn före födelsen – och för dig som möter föräldrar vars barn fötts dött